Информация

Дивата природа в Италия: Skunk Mustela putorius

Дивата природа в Италия: Skunk Mustela putorius

Систематична класификация и разпространение

клас: Бозайниците
Поръчка: Месоядните
семейство: невестулка
Мил: Mustela
Вид: putorius

Видове, които често се срещат в умерената зона на Палеарктическия регион, отсъстват в Исландия и в Северна Скандинавия. В Италия той присъства навсякъде по-малко, отколкото в Сицилия, Сардиния и по-малки острови.

Skunk (снимка www.natur-vesthimmerland.dk)

Skunk (снимка Malene Thyssen)

скункс

Отличителни герои

Дължина на джоба на тялото 50-60см, опашка 12,7-19см и тегло 500-1200гр. Тънка форма, къси крайници, гъста опашка, по-тъмен доминиращ цвят в крайниците. Муцуната се характеризира с характерна маслено-белезникава маска.

Биология

Този вид ловува както през нощта, така и през деня, много трудно се вижда много трудно. Естественото местообитание е представено от гори, слабо покрита обработвана земя и в близост до обитавани центрове; Любимите преследвания на Раб са заешките легла, хралупи от дървета, яри от различни видове. Периодът на чифтосване продължава от март до юни, а бременността продължава приблизително 40-43 дни, след което се раждат 4-6 кученца, които остават слепи за първите 30-36 дни; кърменето продължава 4-5 седмици, а независимостта достига 3 месеца. Прилича на самотен ловец, който грабва плячката отзад, като я убива; ако последният е със значителни размери, той е покрит с зеленина и ще се консумира на следващия ден. Скункът също посещава брегове на малки потоци, ловува жаби, малки земноводни, мишки ... Ако е много агресивен по природа, той реагира бързо, като ухапва бързо и излъчва разрушена течност от аналните жлези.


Видео: Bunzing - Polekat - Mustela putorius (Декември 2021).