Информация

Дивата природа в Италия: Averla maggiore Lanius екскубитор, Линей 1758

Дивата природа в Италия: Averla maggiore Lanius екскубитор, Линей 1758

Систематична класификация и разпространение

клас: Птици
Поръчка: Passeriformi
семейство: Laniidi
Мил: Lanius
Вид: L. възбудител

Видът гнезди в най-северните страни на континента, а след това зимува в Южна Европа, включително Италия, до Северна Африка. Номиналният подвидвъзбудителобитава Централна и Северна Европа и териториите на бившия Съветски съюз, където обаче подвидът също е широко разпространенhomeyeri, Местоположението на няколкото места за звънене показва разпространение, съсредоточено в североизточна Италия.

Имайте го по-голям - Лабус възбудител (снимка Кристоф Гуро)

Имайте го по-голям - Лабус възбудител

Имайте го по-голям - Лабус възбудител (снимка www.lynxeds.com)

Отличителни герои

Дължина: 24 см
Размах на крилата: cm
Средно тегло: 55 грама

Има бяла гърда, черни крила с бяло петно, сива глава и гръб и черна маска за лице.

Имайте го по-голям - Лабус възбудител (снимка Marek Szczepanek)

Биология

По двойки аверлите изграждат доста масивно гнездо, направено от клонки, трева и мъх, в което женската снася от 4 до 7 яйца, които се излюпват след 16 дни. Развъждането на пилетата продължава около три седмици. Живее в открити райони с добро присъствие на храсти и дървета, самостоятелно или на малки групи, в блатата, здравините, райони с паркова растителност или култивирани площи и овощни градини, въпреки че има тенденция да избягва близостта на населените места. Храни се като другите, които имат големи насекоми, малки птици, малки гризачи и някои малки влечуги. Когато плячката изобилства, е обичайно да се пробиват тръни, а след това да отидете и да ги вземете, когато е необходимо.


Видео: Как различните животни виждат света?! 1080p (Декември 2021).