Разни

Какво ядат Woodchucks в градините?

Какво ядат Woodchucks в градините?

Jupiterimages / Photos.com / Getty Images

Уудчуците, които обикновено се наричат ​​земни кучета, са големи гризачи с тегло от 5 до 12 фунта. Кафявата до жълтеникавокафява козина е със сребърен връх, главата е плоска и къса, а очите са малки. Животните имат големи, извити нокти на краката си, поддържани от дебели, къси крака. Дебелата космата опашка е около една пета до една трета от цялата дължина на тялото. Woodchucks са сред вредителите по градините и се хранят с различни растения.

Предпочитание на храната

Уудчуците са изцяло вегетариански по своите хранителни навици. В градините животните вероятно се хранят с храсти, треви, папрати, млади издънки по дървета, царевица, узрели ябълки, свежи цветя и млади брястове. Вредителите увреждат и редица селскостопански култури, включително сорго, червена детелина, люцерна и пшеница. Други любими храни включват боб, грах, моркови, зеле, броколи и домати. Има много малко сочни растения, към които дървесните птици не са насочени.

  • Уудчуците, които обикновено се наричат ​​земни кучета, са големи гризачи с тегло от 5 до 12 фунта.
  • Woodchucks са сред вредителите по градините и се хранят с различни растения.

Хранителни навици

Удчуците са сухоземни животни и дневни, хранят се предимно през деня, а понякога и през нощта. Животните са добри в катеренето по дървета и са в състояние да достигнат до плодове и да изядат новообразуваните дървета. Любими часове за хранене са вечери и сутрини с малко време за хранене около обяд. Животните вероятно ще пътуват до 75 фута или повече от основните си бърлоги в търсене на храна. Удчуците имат навика да се изправят на всеки 30 секунди, докато ядат, за да се огледат. Животните стават дебели в края на лятото, когато тялото им се подготвя за зимен сън.

Среда на живот

Обичайните местообитания на дърворезби включват четки и живи плетове, растящи покрай пасища и стари полета на земеделските земи в близост до малки гори. Използвайки ноктите си с нокти, животните копаят дупки в добре дренираща се почва и често по склонове. Woodchucks също вероятно ще създадат своите дупки под палуби, веранди, навеси и пътеки. Дупките обикновено имат множество входове с основната шахта с дължина до 50 фута. Входовете на дупките са скрити с пръст и скали.

  • Удчуците са сухоземни животни и дневни, хранят се предимно през деня, а понякога и през нощта.
  • Използвайки ноктите си с нокти, животните копаят дупки в добре дренираща се почва и често по склонове.

Методи за контрол

Можете да контролирате пораженията от дърворезба в градината по няколко начина. Това включва създаване на огради с около метър от долния ръб, заровен под земята; инсталиране на електрическа ограда; гарантиране, че няма пукнатини по пътеките, верандите и навесите, които биха могли да осигурят вход за вредителите под тези конструкции; хвърляне на фумиганти като газови патрони в дупки; улавяне на животните, живеещи в телени капани; използване на репеленти за търговски животни; и стрелба в райони, където използването на огнестрелно оръжие не е забранено.


Гледай видеото: Good Luck for Woodchucks - Humane Groundhog Solutions! (Може 2021).