Информация

Курс на метато: Местоположение на трети етап Фонте ал Фаджио

Курс на метато: Местоположение на трети етап Фонте ал Фаджио


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Животните от гората Валомброза и техните отпечатъци

WILD BOAR (Sus scrofa)
Дивият глиган има сива козина, по-светъл през лятото и по-тъмен през зимата. Използва муцуната или „грифо“ (плосък и разширен край на муцуната, поддържан от мощна мускулатура), за да копае в земята в търсене на земни червеи, охлюви, ларви на насекоми и дребни бозайници, както и корени, трюфели и луковици, но обича кестени , жълъди, букови орехи и гъби. Дивата свиня е много социално животно и живее в семейни групи, състоящи се от женската с нейното потомство, младите мъжки се присъединяват към тях, образувайки стада от 30-40 животни.
Обикновено се страхува от мъжете, но става много агресивен и опасен, когато трябва да защитава младите си. В основата на този панел можете да забележите наличието на смърч на кора в основата поради търкането на дивите свине, които веднъж къпани в басейни с кал, идват тук, за да се надраскат, за да се намажат със смола, която за тях представлява инсектицид.
ROE DEER (Capreolus capreolus)
Козината е червеникава през лятото и сиво-кафява през зимата, кученцата са характерни с белите си петна отстрани (ако случайно я намерите, не я пипайте, иначе майката, усещайки човешката миризма, би я изоставила). Това животно няма опашка, само женските имат кичур коса. Както мъжете, така и женските излъчват висока кора, наречена "лаене", но само мъжките, както и при елен, имат рога (рога), които ежегодно губят и реформират по-големи. Това е преживно животно, което се храни с най-нежните билки, но през зимата се задоволява с кора, връхни пъпки, жълъди, бук и гъби, поради което претърпява конкуренцията на елените. Обичайно е да се разграничи територията чрез лаене на дървета, оставяйки тайната на лицевите жлези по храсталаците и "лаейки".
DAINO (Dama dama)
Има червеникавокафяво лятно палто с бели петна отстрани на тялото и на гърба, зимното палто е по-сиво и не е оцветено; коремът е бял. Във Vallombrosa има и лица с напълно бяло оцветяване на козината, въпреки че те не са засегнати от албинизма. Храната се основава на растителни вещества като листа и ябълки на дървесни растения, сухи и пресни билки, както и кора. През есента се храни с жълъди, буки, кестени и други диви плодове. Паднали елени живеят част от годината в отделни стада, съставени само от мъжки и само женски. С идването на периода на чифтосване (октомври-ноември) се образуват смесени стада. В рамките на тях няколко мъже се опитват да се чифтосват с женска в жега след физически или ритуални сблъсъци чрез „рев“. Младите хора формират отделни групи в женските стада и по време на сезона на чифтосване те могат да бъдат временно отстранени.

Copyright © уебсайт - ISSN код 1970-2620 - Уеб администратор: Marco Salvaterra - [email protected] - Поверителност


Видео: Гафний - Последний СТАБИЛЬНЫЙ Металл На Земле! (Може 2022).